We hebben een aantal woningen bestempeld als jongerenwoningen. Als deze vrij komen na verhuizing, verhuren we ze met een tijdelijk jongerencontract. Zo zorgen we voor meer doorstroming op de woningmarkt. En we vergroten de kans op een woning voor jongeren.

Voor jongeren, studenten of promovendi
Je moet ingeschreven staan bij WoningNet. Bij de ondertekening van het contract is de huurder minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud.

Aanbod woningen met jongerencontract
Op de website van WoningNet kun je het aanbod via een filter op de pagina woningaanbod sorteren op jongerenwoning. Je krijgt dan een overzicht van alle jongerenwoningen en woningen die verhuurd worden met een jongerencontract. In de beschrijving staat of de woning verhuurd wordt met een jongerencontract. En of de woning bestemd is voor jongeren van 18 t/m 22 jaar of van 23 t/m 27 jaar.

Een tijdelijk huurcontract voor de duur van vijf jaar
De jongere behoudt zijn/haar inschrijfduur bij WoningNet. Dat is een groot voordeel, want het maakt de zoektocht naar een nieuwe sociale huurwoning makkelijker.

Het jongerencontract is eenmalig. Ook al is de huurder na afloop van het contract jonger dan 28 jaar.

Voor het huren met een jongerencontract hoeft de huurder niet ingeschreven te staan bij een onderwijsinstelling.

Wij zeggen de huur 2 maanden voor het verloop van het contract op. Verlenging kan met maximaal 2 jaar. Woongroen is echter niet verplicht om het contract te verlengen. Wel zijn we verplicht de woning aansluitend weer met een jongerencontract te verhuren.

Looptijd gaat in bij ondertekening
Als een huurder met een jongerencontract 28 jaar wordt, mag je gewoon in de woning blijven wonen totdat de 5 jaar voorbij zijn. Dus als een huurder 27 jaar oud is bij het afsluiten van dit 5-jarencontract, mag je tot 32-jarige leeftijd in de woning blijven wonen.