Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Geplaatst op

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening.


In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp:

  • Mensen met een laag inkomen (tot 130% van het sociaal minimum) kunnen steun aanvragen als zij 8% van hun bruto-inkomen kwijt zijn aan de energierekening. In 2023 was dit 10%.

  • Voor mensen met een laag middeninkomen (tot 200% van het sociaal minimum) ligt deze grens op 10% van het bruto-inkomen, in plaats van 13% in 2023.

Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijg je advies over het doen van de aanvraag.

Start met de situatie checkWaar kan je steun aanvragen?

De aanvraag van het Noodfonds kan worden gedaan op www.noodfondsenergie.nl. Huishoudens kunnen daar terecht om de aanvraag via computer of via de app te doen. Ook familieleden, vrienden of hulpverleners kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024.

Huishoudens met vragen kunnen terecht bij de landelijke hulplijn van het Noodfonds. De Noodfondslijn is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via 085 088 11 11.


Hulp bij laag inkomen of schulden

Naast het Tijdelijk Noodfonds Energie zijn er meer landelijke en gemeentelijke regelingen waar jij of jouw kinderen tot 18 jaar een beroep op kunnen doen.

Klik hier voor gemeente De Bilt

Klik hier voor gemeente Zeist

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Algehele storing bij Woongroen

De technische storing van onze ICT partij is verholpen. Ook mijn.woongroen.nl is hierdoor weer operationeel. Nogmaals onze excuses voor het ongemak dat dit opgeleverd kan hebben.
Lees meer

De Woongroen wijkteams

Een nieuwe organisatie betekent nieuwe wijkteams. En die delen we graag. Voor veel huurders verandert er niks. Een groot deel van de in jouw woongebouw en/of wijk aanwezige medewerkers blijft hetzelfde. Een aantal medewerkers gaat een nieuwe uitdaging aan. In een andere functie, of in een ander werkgebied. We maakten een mooie mix, zodat kennis er ervaring voor jou als huurder zoveel mogelijk behouden blijft. En we blijven natuurlijk graag verbeteren!
Lees meer