Steffie legt uit…
Ook de website Wonen.Steffie.nl legt op een eenvoudige manier uit hoe je een huurwoning zoekt en waar je op moet letten.

Vervolgstappen

Hieronder zie je de stappen die volgen na inschrijving bij WoningNet.

1. Ingeschreven
Sta je ingeschreven als woningzoekende? Dan kun je reageren op een woning die aansluit bij jouw wensen. Houdt er wel rekening mee dat er over het algemeen lange wachttijden zijn.

2. Woningaanbod
Onze beschikbare sociale huurwoningen staan op de website van WoningNet. Ook andere woningcorporaties bieden op WoningNet hun huurwoningen in de regio Utrecht aan.

3. Reageren op een woning
Heb je op WoningNet een woning gevonden die aansluit bij jouw woonwensen? Dan kun je daarop reageren. Hiermee geef je aan dat je interesse hebt in de woning.

4. Woning bezichtigen
Na de sluiting van de reactietermijn worden de reacties gesorteerd en nodigt Woongroen de eerste kandidaten uit voor een bezichtiging. Als je bent geselecteerd om de woning te bezichtigen, nemen we contact met je op. Na de bezichtiging geef je aan ons door of je de woning accepteert.

Let op: Je kunt maar 1 woning tegelijk aangeboden krijgen. Zolang die aanbieding loopt, ontvang je geen andere aanbiedingen. Je kunt wel nieuwe reacties plaatsen.

Goed voorbereid een woning bezichtigen

5. Huurcontract
Jouw gegevens worden gecontroleerd en als deze juist zijn, krijg je een huurcontract aangeboden.

Digitale inkomenstoets via MijnOverheid

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, hebben wij jouw inkomensgegevens nodig. Om te bepalen of je de woning kan huren hebben wij je inkomensgegevens nodig. Die lever je snel, makkelijk en veilig aan via MijnOverheid. Hiervoor heb je alleen een DigiD nodig. Log in bij DᾹK regio Utrecht om het delen te starten. Of bekijk eerst de video.

Jouw inkomen is bepalend voor welke woningen je in aanmerking komt. En of je mogelijk voorrang krijgt bij de toewijzing. Eerlijk is eerlijk, die voorwaarden zijn best ingewikkeld.

De belangrijkste zaken die je moet weten zijn:

  • Zorg dat jouw inkomensgegevens kloppen bij je aanmelding op WoningNet. Je voorkomt hiermee dat je pas na een woningaanbieding hoort dat je de woning niet mag huren.

  • Wanneer je inlogt, bepaalt de website met jouw gegevens automatisch op welke woningen je kunt reageren. Je hoeft dus niet zelf na te gaan of je wel kunt reageren.

  • Lees de advertentie altijd goed. Hierin staan altijd de voorwaarden en voorrangsregelingen die er kunnen zijn.

Kijk voor meer informatie over inkomensvoorwaarden op de website van WoningNet.

Van Groot naar Beter

Huur je een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal 4 kamers (een woonkamer met minimaal 3 slaapkamers) en wil je verhuizen naar een woning met maximaal 3 kamers? Dan kom je misschien in aanmerking voor de voorrangsregeling Van Groot naar Beter.

Huur je al bij ons? Neem contact met ons op. Wij controleren of je voldoet aan de voorwaarden en verwerken vervolgens de voorrangsregeling in jouw inschrijving op WoningNet. Je reageert vanaf dat moment met voorrang op woningen die aangeboden worden met de Van Groot naar Beter regeling.

Huur je elders in de regio Utrecht? Neem contact op met een woningcorporatie in jouw gemeente voor het aanvragen van de voorrangsregeling.

Kijk voor meer informatie op de website van WoningNet.

Tijdelijke huur

Soms biedt een tijdelijke huurwoning een oplossing. Er komen regelmatig woningen beschikbaar om tijdelijk in te wonen. Ad Hoc verzorgt de verhuur van deze woningen.

Kijk voor meer informatie op de website van Ad Hoc.