We gaan onderhoud uitvoeren aan de gevels van een aantal woongebouwen in Brandenburg, Bilthoven. Door wind en regen is schade ontstaan aan het metselwerk. Dit gaan we herstellen door extra spouwankers aan te brengen. Spouwankers zorgen ervoor dat de buiten- en binnenmuur aan elkaar worden verbonden, zodat de constructie stabiel blijft.

De bouwhekken zijn geplaatst. De start van de werkzaamheden is helaas vertraagd. Natuurlijk starten we gelijk na het verkrijgen van de noodzakelijke vergunning.

Noodzakelijke maatregelen zijn getroffen

De veiligheid van bewoners, omwonenden en voorbijgangers vinden we belangrijk. Daarom staan er bouwhekken om de buitenmuren van 6 kopgevels van de woongebouwen. Wij realiseren ons dat dit geen ideale situatie is. Want de doorgang is smaller en het verkeer wordt nu op sommige plaatsen via de stoep geleid. Bovendien is het geen fraai gezicht. De aanwezigheid van de bouwhekken is echter verplicht en belangrijk om ieders veiligheid te garanderen.

Binnen de bouwhekken is het verboden toegang voor onbevoegden, omdat de veiligheid hier niet gegarandeerd kan worden. Het is nadrukkelijk geen speelterrein voor kinderen.

Start werkzaamheden nog niet bekend

De provincie geeft ons geen toestemming om op korte termijn te starten met de werkzaamheden. Als we de officiële procedure volgen moeten we - voordat we kunnen starten - een heel jaar onderzoek doen naar de flora en fauna rond de woongebouwen. Dit onderzoek is in gang gezet. Wij willen echter graag sneller aan de slag. Hierover zijn en blijven we in gesprek met de provincie en andere instanties. Dit vraagt een zorgvuldig proces en afstemming. We hopen na de zomer, in september, meer duidelijkheid te kunnen geven.

Neem met vragen gerust contact op

Wij zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 en 16.00 uur. En op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur (bezoek kantoor op vrijdag alleen op afspraak). Bel naar 088 505 38 00. Of stuur een e-mail naar info@woongroen.nl.