Het zorgdragen voor betaalbare woningen. Dat is waar Woongroen voor staat. En als Adviseur beleid werk je aan thema’s die daarbij belangrijk zijn.

Bij Woongroen doe je dat niet alleen vanachter je bureau, maar werk je actief samen met collega’s, huurders en samenwerkingspartners zoals de huurdersvereniging en de gemeente. Jij weet bij wie je moet zijn en hoe je samen verder komt.

Samen met je collega adviseur beleid ga je met volkshuisvestelijke vraagstukken aan de slag zoals betaalbaarheid en beschikbaarheid, prestatieafspraken, huisvesting van bijzondere doelgroepen en duurzaamheid. Jullie verdelen de werkzaamheden aan de hand van je ervaring, kennis en talenten en je spart waar nodig met je collega’s binnen het team Staf.
Dit team bestaat uit 11 collega’s die samen onder de beide directeur-bestuurders vallen.

Voorbeeld uit de praktijk

Je werkdag start op de locatie de Bilt. Je hebt een overleg met de manager wonen die jou heeft gevraagd mee te denken over het inzetten van wooncoaches. Daarnaast bespreken jullie de status van de prestatieafspraken, zodat je een begin maakt voor het opstellen van een bod op de Woonvisie.
Tegen de lunch fiets je (op één van de elektrische fietsen van Woongroen) naar onze locatie in Zeist. De zon schijnt en die 25 minuten fietsen leveren je een momentje van ontspanning. En een briljant idee over de inzet van de wooncoaches. De rest van de middag besteed je onder andere aan een overleg met communicatie over het stakeholder management, je spart met de directeur-bestuurder over het ondernemingsplan en stelt een vraag op waar de Maatschappelijke Advies Raad van Woongroen een advies voor gaat opstellen.

“Als je het leuk vindt om een afwisselend takenpakket te hebben, met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, en je het uitdagend vindt om samen met collega’s en/of stakeholders als gemeente, huurdersorganisatie of Maatschappelijke Adviesraad onze strategische doelstellingen verder uit te werken met als doel Prettig Wonen in De Bilt en Zeist te realiseren, dan is dit dé baan voor jou!"

Laurette

Wat breng je mee?

Als adviseur beleid weet je hoe je sámen werkt aan het behalen van onze doelstellingen. Je weet de strategische visie en keuzes te vertalen naar een voor de collega’s werkbaar praktisch beleid. Dit doe je door de collega’s mee te nemen als inhoudsdeskundige. Ervaring binnen de volkshuisvesting mag, maar hoeft niet. Ervaring binnen een beleidsfunctie en van toegevoegde waarde zijn binnen onze maatschappelijke opdracht vinden we belangrijker. Verder herken je in jezelf:

 • Dat je energie haalt uit actief intern en extern netwerken opbouwen en onderhouden.

 • Dat jouw beleidsstukken als ‘van iedereen’ voelen, o.a. door verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat collega's zich er ook eigenaar van gaan voelen.

 • Dat je precies weet welke trends voor onze aandachtsgebieden van belang zijn en je initiatief neemt en met ideeën komt.

 • Dat je zichtbaar bent en met iedereen in de organisatie een lijntje hebt.

 • Onder andere de competenties analytisch vermogen, oordeelsvorming en organisatie sensitiviteit.

Wat krijg je?

In ruil voor het delen van jouw talent bieden we je het volgende (op basis van 36 uur per week):

 • De functie kent een salarisschaal, schaal K, die loopt van € 4.543,- tot € 6.493,-.

 • We bieden je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd aan met het uitzicht op onbepaald.

 • Je krijgt 189,8 vakantie uren en vanwege je functieschaal krijg je hier bovenop nog eens 28,8 bovenwettelijke vakantie uren.

 • Jaarlijks een geluksdag om extra op te nemen om datgene te doen wat je gelukkig maakt.

 • Een eindejaarsuitkering van 2,5%.

 • De mogelijkheid om, in overleg, zowel thuis als op een van onze twee kantoren te werken. Ook faciliteren we in jouw thuiswerkplek om deze ergonomisch in te richten. Zo heb je een thuiswerkbudget t.w.v. €600,-.

 • Je mag gebruik maken van een surface/laptop die je ook, indien van toepassing, kunt gebruiken voor het thuiswerken. Je ontvangt een telefoon van de zaak die je conform fair use policy ook privé kunt gebruiken.

 • We vinden ontwikkeling belangrijk. Er zijn functiegerichte en organisatie brede opleidingen en je krijgt een persoonlijk opleidingsbudget t.w.v. maximaal €900,- per jaar om in te zetten voor scholing voor je loopbaan of jouw persoonlijke ontwikkeling.

 • Je krijgt een persoonlijk FITTR budget dat je kunt besteden aan zaken die bijdragen aan jouw mentale en fysieke welzijn. Zo zijn er maandelijkse stoelmassages op kantoor.

 • We hebben een actieve personeelsvereniging. In december kan je meedoen aan het welbekende Sinterklaasdobbelspel, lachen gegarandeerd.

 • Je krijgt er ongeveer 120 collega’s bij. Hard werken en samen plezier maken gaan hier hand in hand.

Dat is nog niet alles. Zo kennen we een cafetariamodel, waarbij je je eigen arbeidsvoorwaarden kan kiezen. Wil je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden? Bekijk de CAO Woondiensten.

Natuurlijk is jouw sollicitatie van harte welkom!

Mail jouw CV en motivatie naar werkenbij@woongroen.nl. Met vragen over deze vacature mag je natuurlijk ook contact opnemen.

Liever eerst even ‘proeven’? Maak dan een afspraak voor een kwartiertje koffie met één van de HR-collega’s op een van de twee locaties.