Standplaats De Bilt en Zeist | 32-36 uur per week | Schaal F

Als wijkbeheerder bij Woongroen ben je de ogen en oren van de corporatie. Je zorgt, samen met de andere wijkbeheerders, voor schone en veilige wijken waar onze huurders prettig wonen. Je pakt leefbaarheidsvraagstukken op. Voor jou als wijkbeheerder is elke dag een nieuwe verrassing.

In de functie van wijkbeheerder ben je veel bezig met netwerken, zowel in de organisatie als daarbuiten. Denk aan de boa's, het wijkteam, de Milieustraat, diverse welzijnsorganisaties zoals Veilig Kind, de gemeente, de politie en andere hulpverleners. Maar ook je collega's zijn belangrijk voor het goed kunnen uitoefenen van je functie. Met financiën kun je overleggen over de huur, met team incasso over de achterstanden en de opzichters helpen je bij zaken in en om de woning.

Je moedigt huurders aan om actief deel te nemen en bij te dragen aan de kwaliteit van leven in hun woonomgeving. Het bevorderen van leefbaarheid en veiligheid is essentieel voor het creëren van een aangename leefomgeving voor onze bewoners. In samenwerking met je collega wijkbeheerders, buurtcoördinatoren en andere teamleden van de buurt, zet je deze principes om in concrete uitvoering en passende acties voor jouw specifieke wijk.

Het team van wijkbeheerders bestaat uit 9 vaste medewerkers en is onderdeel van de afdeling Wonen.

Voorbeeld uit de praktijk

Er komt een melding binnen over een lekkage in een woning. Hoe ga je te werk? 

Je gaat zo snel mogelijk langs bij de bewoner die de lekkage heeft gemeld en onderzoekt waar de oorzaak ligt. Het blijkt dat de dakgoot niet goed schoongehouden is en dat het mis is gegaan tijdens zware regenval. Je schakelt direct de huisaannemer in en laat hem weten dat er een spoedgeval opgelost moet worden. Wanneer de lekkage verholpen is, moet er een aantal dagen gewacht worden voor alles goed droog is. Daarna zorg je ervoor dat er een schilder langskomt, zodat je niks meer ziet van de waterschade. 

Wat breng je mee?

Om als wijkbeheerder aan de slag te gaan is het goed om enerzijds een goed ontwikkeld inlevingsvermogen te hebben en anderzijds weet je hoe je iemand aan het werk kan zetten. Elke huurder is anders, dus elke casus is maatwerk. Iedere dag is anders en dat vraagt van je dat je snel kunt schakelen. Omgaan met de diversiteit aan casussen en mensen is voor jou geen probleem. Als wijkbeheerder ben je het overgrote deel van de dag buiten in de wijk. Je hebt het lef om bewoners aan te spreken. Je kunt bemiddelen en lost conflicten op. Verder is het handig wanneer je het volgende bezit:

 • Kennis van Iris, Tobias en het Office 365 pakket is een pre

 • Je hebt het lef om iemand aan te spreken

 • Je bent geduldig, proactief

 • Voldoende technische inzicht

Als je het leuk vindt om bewoners te helpen met zeer diverse vragen en problemen en je het uitdagend vindt om met mogelijke weerstand van bewoners om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Collega wijkbeheerder

Wat krijg je?

In ruil voor het delen van jouw talent bieden we je het volgende (op basis van 36 uur per week):

 • De functie kent een salarisschaal, schaal F, die loopt van € 2.831,- tot € 3.438,-.

 • We bieden je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd aan met het uitzicht op onbepaald.

 • Je krijgt 189,8 vakantie uren en de mogelijkheid om vakantie uren bij te kopen voor een goede werk-privébalans.

 • Jaarlijks een geluksdag om extra op te nemen om datgene te doen wat je gelukkig maakt.

 • Een eindejaarsuitkering conform CAO van 2,5%.

 • Je mag gebruik maken van een surface/laptop die je ook, indien van toepassing, kunt gebruiken voor het thuiswerken. Je ontvangt een telefoon van de zaak die je conform fair use policy ook privé kunt gebruiken.

 • We vinden ontwikkeling belangrijk. Functiegerichte en organisatie brede opleidingen en krijg je een persoonlijk opleidingsbudget t.w.v. maximaal €900,- per jaar.

 • Je krijgt een persoonlijk FITTR budget dat je kunt besteden aan zaken die bijdragen aan jouw mentale en fysieke welzijn. Zo zijn er maandelijkse stoelmassages op kantoor.

 • We hebben een actieve personeelsvereniging. In december kan je meedoen aan het welbekende Sinterklaasdobbelspel, lachen gegarandeerd.

 • Je krijgt er ongeveer 120 collega’s bij. Hard werken en hard lachen gaan hier hand in hand.

 • Dat is nog niet alles. Zo kennen we een cafetariamodel, waarbij je je eigen arbeidsvoorwaarden kan kiezen. Wil je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden? Bekijk de CAO Woondiensten.

Natuurlijk is jouw sollicitatie van harte welkom!

Mail jouw CV en motivatie naar werkenbij@woongroen.nl. Met vragen over deze vacature mag je natuurlijk ook contact opnemen.

Of was je misschien op zoek naar...

Vacature wijkconsulent

Vacature wijkopzichter