Standplaats De Bilt | 32 - 36 uur per week | Schaal H

Wil jij bijdragen aan een functie die nog nooit zo urgent was als nu?

Als wijkconsulent bij Woongroen houd jij je bezig met prettig wonen voor de huurders en de omgeving. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en verzorgen van sociale begeleiding van bewoners en het behandelen van (complexe) overlastsituaties.

Onze huurders leven, net als wij, in bijzondere tijden. Dat brengt meer kwetsbaarheid met zich mee. Dit vraagt om professionele aandacht en ondersteuning. Heb jij dit in je? Heb jij het talent om mensen in een kwetsbare omgeving of positie aan te spreken, te ondersteunen en te faciliteren in het maken een volgende juiste stap? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou.

De wijkconsulenten en de wijkbeheerders werken veel samen. De wijkbeheerders doen de 1e lijns buurtbemiddeling. Komt de wijkbeheerder er niet uit, dan pakt de wijkconsulent het verder op.

In de functie van wijkconsulent ben je veel bezig met netwerken, zowel in de organisatie als daarbuiten. Denk aan de boa's, het wijkteam, de gemeente, bewonerscommissies, de politie en andere hulpverleners. Ook je collega's zijn belangrijk voor het goed kunnen uitoefenen van je functie. Met financiën overleg je over de huur, met team incasso over de huurachterstanden en de opzichters helpen je bij technische zaken in en om de woning.

Naast huisbezoeken heb je ook groepsgewijs contact met huurders uit de wijk. Zo zijn er bijvoorbeeld vergaderingen met bewonerscommissies. In deze vergaderingen ga je met vertegenwoordigers uit de wijk in gesprek over leefregels en toekomstplannen.

Voorbeeld uit de praktijk

In de ochtend zie je in je agenda dat je op huisbezoek gaat bij een huurder die bekend staat om overlast. Hoe pak jij dit aan?

Voordat je op huisbezoek gaat, ga je eerst na wat het profiel is van de huurder. Je kijkt of er eerdere meldingen zijn gedaan en je checkt of er sprake is van een huurachterstand. Dit kan immers van belang zijn voor je huisbezoek. Is het een zwaardere casus? Mogelijk kent het sociaal team deze huurder en kunnen zij jou informatie geven over deze persoon. Je gaat samen in overleg over een goed plan van aanpak.

Elke huurder en casus is anders. En dat blijkt ook nu weer. Bij het binnentreden van de woning kom je erachter dat er ook sprake is van vervuiling van de woning. Aan jou de taak om erachter te komen wat er speelt en welke aanpak nodig is. Wat schuilt er achter dit verhaal? Jij laat op een empathische, maar duidelijke manier aan de huurder weten dat er iets moet gaan veranderen. Hiervoor schakel je met je netwerk.

Wat breng je mee?

Om als wijkconsulent aan de slag te gaan is het mooi meegenomen wanneer je ervaring hebt als wijkconsulent of een soortgelijke functie binnen de woningcorporatie. Het is voor deze functie belangrijk dat je een goed ontwikkeld inlevingsvermogen hebt, maar dat je hierbij wel je eigen grenzen kan aangeven en het los kan laten. Anderzijds moet je goed kunnen schakelen tussen de sociale aanpak en de wat hardere aanpak. Elke huurder is anders wat maatwerk vereist. Flexibiliteit en kunnen schakelen met diverse mensen is iets wat jij goed kan.

Verder is het handig wanneer je het volgende bezit:

 • Kennis van Iris en het Office 365 pakket is een pre.

 • Relevante ervaring in een soortgelijke functie.

 • Je hebt kennis van sociale problematiek en culturele diversiteit.

 • Je deinst er niet voor terug om sociale casussen in de wijk met beide handen aan te pakken.

Wat krijg je?

In ruil voor het delen van jouw talent bieden we je het volgende (op basis van 36 uur per week):

 • De functie kent een salarisschaal, schaal H, die loopt van € 3.748,- tot € 4.727,-.

 • We bieden je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd aan met het uitzicht op onbepaald.

 • Je krijgt 189,8 vakantie uren en de mogelijkheid om vakantie uren bij te kopen voor een goede werk-privébalans.

 • Jaarlijks een geluksdag om extra op te nemen om datgene te doen wat je gelukkig maakt.

 • Een eindejaarsuitkering van 2,5%.

 • Je mag gebruik maken van een surface/laptop die je ook, indien van toepassing, kunt gebruiken voor het thuiswerken. Je ontvangt een telefoon van de zaak die je conform fair use policy ook privé kunt gebruiken.

 • We vinden ontwikkeling belangrijk. Er zijn functiegerichte en organisatie brede opleidingen en je krijgt een persoonlijk opleidingsbudget t.w.v. maximaal €900,- per jaar om in te zetten voor scholing voor je loopbaan of jouw persoonlijke ontwikkeling.

 • Je krijgt een persoonlijk FITTR budget dat je kunt besteden aan zaken die bijdragen aan jouw mentale en fysieke welzijn. Zo zijn er maandelijkse stoelmassages op kantoor.

 • We hebben een actieve personeelsvereniging. In december kan je meedoen aan het welbekende Sinterklaasdobbelspel, lachen gegarandeerd.

 • Je krijgt er ongeveer 120 collega’s bij. Hard werken en hard lachen gaan hier hand in hand.

 • Dat is nog niet alles. Zo kennen we een cafetariamodel, waarbij je je eigen arbeidsvoorwaarden kan kiezen. Wil je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden? Bekijk de CAO Woondiensten.

Natuurlijk is jouw sollicitatie van harte welkom!

Mail jouw CV en motivatie naar werkenbij@woongroen.nl. Met vragen over deze vacature mag je natuurlijk ook contact opnemen.