Woongroen gaat aan de slag met een plan voor de portiekwoningen in het Staatsliedenkwartier.

Plan voor portiekwoningen Staatsliedenkwartier maken we samen 

We hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de woningen te verbeteren. Daaruit blijkt dat renoveren van deze woningen moeilijk is. Dat komt doordat de woningen onhandig zijn ingedeeld. Ook is het moeilijk om de woningen energiezuinig te maken. Daarom heeft Woongroen de voorkeur om de woningen te vervangen door nieuwe woningen.

Voordat we hierover een officieel besluit nemen, moeten we een plan maken. Dan pas weten we hoe we de woningen gaan vervangen, wanneer dit gebeurt en wat dit precies voor de bewoners betekent. Dit plan maken we samen met de buurt. De bewoners van het Staatsliedenkwartier, omwonenden, ondernemers, sociale partners en de gemeente worden hierbij betrokken.

In het plan komt onder andere te staan hoe we de wijk mooier en beter kunnen maken, welke en hoeveel woningen er komen en hoe dat eruit komt te zien. Omdat er een grote vraag naar betaalbare woningen is, willen we onderzoeken of we méér woningen terug kunnen bouwen. Zo kunnen we méér mensen in Zeist een betaalbare woning bieden.

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om het laatste nieuws over de plannen voor het Staatsliedenkwartier in jouw mailbox te ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief plan Staatsliedenkwartier

Planning

Eind 2024 / begin 2025 weten we waarschijnlijk meer over het plan. Wat we al wel weten, is dat het plan in fases wordt uitgevoerd. We verwachten dat de 1e fase over 3 tot 5 jaar kan beginnen.   

Meer informatie en contact

Heb je vragen? Stel ze gerust.
Mail naar info@woongroen.nl. Of bel 088 505 38 00.