Stap 1: Controleren voorwaarden

Om jouw woning tijdelijk in huisbewaring te geven moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Voordat je verder gaat, vragen we jou om de voorwaarden goed te lezen, zodat je weet of je in aanmerking komt.

Voorwaarden huisbewaring

Stap 2: Huisbewaarder zoeken

Je kiest zelf iemand die tijdelijk in jouw woning verblijft. We raden je aan om goede afspraken te maken met deze huisbewaarder, want je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor jouw woning en de huurbetalingen.

Wij stellen 3 voorwaarden aan de huisbewaarder:

  1. De huisbewaarder is minimaal 18 jaar oud.

  2. De huisbewaarder heeft geen eigen zelfstandige huur- of koopwoning.

  3. De huisbewaarder staat bij ons niet bekend in negatieve zin.

Stap 3: Aanvragen huisbewaring

Om huisbewaring aan te vragen willen we, naast de reden en de duur, ook weten wie tijdelijk in de woning verblijft. Daarnaast wijst jij een contactpersoon aan die jouw zaken kan regelen als je niet bereikbaar bent tijdens de huisbewaringsperiode.

Graag onderstaand aanvraagformulier invullen, ondertekenen en samen met de gevraagde bijlagen mailen naar info@woongroen.nl of inleveren op ons kantoor aan de Steniaweg 44 in Zeist of Waterman 45 in Bilthoven.

Aanvraagformulier huisbewaring

Stap 4: Afspraak maken bij Woongroen

Je maakt samen met de huisbewaarder een afspraak bij ons op kantoor. Dit gaat het snelst door ons te bellen op 088 505 38 00.

Neem bij de afspraak de benodigde bewijsstukken mee. Welke documenten dat zijn staat op de voorzijde van het aanvraagformulier. Bij het ondertekenen van de huisbewaringovereenkomst, teken je ook een (voorwaardelijke) huuropzegging. Als je binnen dat jaar terugkeert in jouw woning, dan trek je deze weer in.

Let op: Tijdens de afspraak bij ons op kantoor teken je ook een tussenhuurovereenkomst met de huisbewaarder. In deze overeenkomst wordt het mogelijk gemaakt om de huurovereenkomst met de huisbewaarder op te zeggen op het moment dat jij naar jouw eigen woning wilt terugkeren.

Stap 5: Toestemming of afwijzing

Na de afspraak hoor je binnen 5 werkdagen of je toestemming hebt voor huisbewaarderschap.

Stap 6: Terugkomst melden

Wanneer de huisbewaringsperiode voorbij is, keer je terug naar jouw eigen woning. Je meld je binnen 7 dagen bij ons op kantoor met jouw legitimatiebewijs. Wij zorgen er dan voor dat jouw (voorwaardelijke) huuropzegging wordt vernietigd.