Onthulling bouwhekdoek luidt woningverbetering De Kwartieren Bilthoven in

Geplaatst op

Onlangs is met veel bewoners van de woningen ‘De Kwartieren’ in Bilthoven het onderhoud en de verduurzaming van de 1e fase woningen symbolisch gestart. Woongroen en Trebbe verbeteren in totaal 254 sociale huurwoningen in de wijk De Leijen. Om dit bijzondere moment te markeren onthulden Hanneke Burg, manager Wonen bij Woongroen, Ruud van Zwol, bewoner namens de klankbordgroep en Eric van der Ploeg, adjunct-directeur bij Trebbe het 1e bouwhekdoek.

De Kwartieren weer toekomstbestendig

De 254 huurwoningen in de wijk De Leijen in Bilthoven zijn gebouwd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De voornaamste verbeterpunten van deze woningen zijn de energetische kwaliteit en het wooncomfort. Om dit aan te pakken worden de gevels en onder de vloeren na geïsoleerd, komt er isolerende beglazing, krijgen de woningen zonnepanelen en worden de installaties, kozijnen en daken vernieuwd. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de aanwezige flora en fauna.

Na de werkzaamheden beschikken alle woningen over energielabel A+ en is de ventilatie in de woningen sterk verbeterd. Naast de energetische maatregelen, wordt ook groot onderhoud uitgevoerd. Waar nodig worden de badkamers, keukens en toiletten vervangen. Na alle werkzaamheden ervaren de bewoners meer wooncomfort en zijn de woningen weer geschikt om minimaal veertig jaar te verhuren met zo laag mogelijke woon- en onderhoudslasten.

Hanneke Burg, manager Wonen bij Woongroen: “Het onderhoud en de verduurzaming dragen niet alleen bij aan meer comfort, maar ook aan meer binding in de wijk. Wij begrijpen dat het niet niks is om alle werkzaamheden om je heen te dulden. Samen met Trebbe gaan we de bewoners maximaal ondersteunen. Tegelijkertijd zal de band met buren sterker worden. Je gaat hier immers samen doorheen. En natuurlijk hopen we dat het resultaat bijdraagt aan een gevoel van trots op de wijk."

Met hart voor de bewoner

De samenwerkingsovereenkomst tussen Woongroen en Trebbe is in maart 2023 ondertekend. Vervolgens werkten Woongroen en Trebbe de plannen voor groot onderhoud en verduurzaming samen met een klankbordgroep verder uit. De wensen van de bewoners speelden daarbij een belangrijke rol. Eerder dit jaar presenteerden Woongroen en Trebbe de plannen. Deze werden door de bewoners positief ontvangen. Ruim 94% van de bewoners gingen akkoord met het voorstel.

Ruud van Zwol, bewoner namens de klankbordgroep: “De uitstekende samenwerking tussen de klankbordgroep, Woongroen en Trebbe heeft ons geen windeieren gelegd. We konden veel bespreken en kunnen als bewoners nu dan ook veel verbeteringen tegemoet zijn. Natuurlijk deed ik dat niet alleen. Dus veel dank aan mijn betrokken medebewoners in De Kwartieren. De Klankbordgroep blijft actief, ook na deze feestelijke bijeenkomst. Inmiddels maakte Trebbe een begin met de stellingopbouw op het J. Romankwartier en daarmee is fase 1 begonnen. Wij kijken ernaar uit!”

Over de planning

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Het startschot voor de 1e fase, die bestaat uit 69 woningen, is met de onthulling van het bouwhekdoek gegeven. Als alles volgens plan verloopt, rondt Trebbe de werkzaamheden aan de woningen eind dit jaar nog af. Daarna volgen in 2 vervolgfases de resterende 185 woningen. Het doel is dat in het voorjaar van 2026 de 254 woningen in De Kwartieren weer klaar zijn voor de toekomst.

Eric van der Ploeg, adjunct-directeur bij Trebbe is blij met deze nieuwe stap in dit omvangrijke project. “Ik kijk er enorm naar uit om hier samen aan geluk te bouwen. Ik hoop dat de bewoners kunnen bijdragen aan het werkgeluk van onze vakmensen de komende tijd. En ik hoop dat onze vakmensen aan het woongeluk van de bewoners kunnen bijdragen. Nu tijdens de werkzaamheden en in de toekomst met duurzame en comfortabele woningen.”

240530 Startbouwfeest De Kwartieren

 Impressie startbouwfeest De Kwartieren

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Aangepaste openingstijden juni

De komende weken gelden op een aantal dagen aangepaste openingstijden. Het gaat om donderdag 6 en 13 juni en de vrijdagen.
Lees meer

Digitale inkomensverklaring live

Woningzoekenden in de regio Utrecht kunnen hun inkomens- en persoonsgegevens nu via een directe koppeling met MijnOverheid delen met WoningNet. Je gegevens delen was nog nooit zo makkelijk en veilig. Ook het inschrijfproces van WoningNet is vernieuwd.
Lees meer